Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.
A bűvös szakács

Hagyomány és Evolúció - első képriport

2010.03.01. 08:55 MBTBD


 

"Nagyon őszintén mondom, sokat emelkedett a színvonal két év alatt, az előző versenyhez képest" - mondja Christian Meyer zsűritag. - "Már önmagában nagy örömmel töltött el, hogy a versenyzők normális késekkel érkeztek." Komolyra fordítva a szót általánosságban hozátette, hogy ezúttal lényegesen professzionálisabb konyhai munkát és tányérokat látott, de étteremlátogatásai során is javulást lát az élbolyban.

Erről, a zsűritagok további véleményéről és a Hagyomány és Evolúció versenytányérjairől a következő napokban részletes anyagok kerülnek fel a Bűvös Szakácsra.

A beszámolókat most egy előzetes képriporttal kezdjük. Bakcsy Árpád fotói:
 

Akik reggeltől estig moderálták a "műsort": Harmath Csaba és Mautner Zsófia, az MGE tagjai.



Akik egész nap felügyelték a konyhai rendet: Cseh János ....



...és Segal Viktor:


 
Két zsűritag, aki Franciaországból érkezett: Philippe Gobet, az École Lenôtre szakácsiskola igazgatója és Nicolas Le Bec, a két Michelin-csillagos lyoni Le Bec étterem konyhafőnöke:







Jan van Lissum
, a holland GaultMillau kalauz igazgatója Amszterdamból....



És két további zsűritag - akik már két éve is itt voltak a Hagyomány és Evolúció zsűrijében...


Christian Meyer elzászi és Erik Schröter német szakács:



A zsűri dolgozik ...

Akinek versenyzői is indultak: Bíró Lajos (Bock Bisztró)



A nézőközönség délelőtt...



... és amikor már az összes ételt lezsűrizték és lefotózták...



Várakozás az eredményre:



A díjátadáson: Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, Varjú Viktor (Bock Bisztró) harmadik helyezett és Pongrácz Antal, a kiemelt főtámogató OTP BANK alelnöke:



Folytatása következik ....

Következő számainkban:

Mi volt a zsűri véleménye? 
Mit készítettek a szakácsok és hogyan?
Milyen bort, ételt és kávét kóstolhatott a közönség mindezen közben a pincesörözőben?

Milyen volt a sajtóvisszhang?




 TÁMOGATÓINK...

  A HAGYOMÁNY ÉS EVOLÚCIÓ FŐTÁMOGATÓJA AZ OTP 


 

 


SAJTÓTÁMOGATÓK:



















TOVÁBBI TÁMOGATÓINK:  

 


BAKCSY ÁRPÁD fotográfus

PÁLFY ZSOLT LEVENTE

ANDRUSCH PÉTER








Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola 1097 Budapest Ecseri út 5-7.


 

 





 

 




















 
 




 





"Passion Trade Kft. a retigo kombipárolók magyarországi importőre"









 

 













































































































































 

 

 

 

 


8 komment

Címkék: hagyomány és evolúció gerbeaud

A bejegyzés trackback címe:

http://buvosszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr151798865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

piskoo · http://stagiare.blogspot.com/ 2010.03.01. 11:50:06

Hadd idézzem a Republicot:
Még még még még még, ennyi nem elég:-)

Az ételfotókat és a zsűri véleményét már nagyon várom!
Sok sikert MG-nak a Königshof-ban!

MBTBD 2010.03.01. 13:16:27

a burzsujnak sohasem elég

ikra 2010.03.01. 19:11:05

Kedves MBTBD!Csak egy gondolat!
Mostanság gyakran találkozni a szövetség és az egyesület versenyeivel foglalkozó írásokkal. Sajnos nem mentesek az egymást degradáló véleményektől. Tudom, hogy nem felhőtlen a két szervezet viszonya egymással. Ezért úgy gondolom, hogy nem az ellenségeskedésben, hanem az előremutató munkában van a jövő. Az egyesületnek még szélesebb körben kellene bemutatni tevékenységét és céljait, akár egy éves program keretén belül, hogy mindenki lássa milyen programok (bemutatók, versenyek esetleg képzések) várhatóak. Így bárki meg győződhet aktivitásukról és esetleg a szövetség árnyékában dolgozó és fejlődni, tenni akarók is elgondolkodhatnak… hova szeretnének tartozni. Hasznos lenne azért is, hogy a gasztronómiát fejlesztő törekvés nagyobb tábort tudhasson magának, akár a szövetség korábbi támogatói közül is. Valószínű, hogy az idősebb, tenni már nem akaró és vélt dicsfényben fürdő séfeket nem érinti ez a fajta törekvés, de a fiatal érdeklődő szakácsokat és vendéglősöket igen. Ily módon talán elérhető a szövetség gyengülése vagy kikényszeríthető egy közös munka. Remélhető, hogy a szövetség nem megfelelő működése ráébresztik magát a szövetséget, de a tagságot is arra, hogy rendet rakjanak soraik közt és az arra méltatlanokat eltávolítsák. Várhatóan az új vezetés tárgyalóképes lesz. Az egyesületnek határozott, jól megfogalmazott, mindenki számára érthető célok és feladatok mentén kell működnie. Kívánatos lenne, ha az új érdeklődők és csatlakozni vágyók valódi szakmai és gazdasági tanácsot kapnak működésük segítségére, amely lehetne külön rovatban a bűvös szakács oldalon, ahol problémáikra választ és útmutatást remélhetnek. Az egyesületet támogató éttermek és vendéglők segítséget kapjanak marketing formában Pl. a termék kóstolókat mindig más helyszínen tartva, vagy fejlődésüket nyomon követő teszt eredmények publikálása az oldalon. Ennek célja, hogy támogatást és megerősítést érezzenek a jó útra tértek. Talán a vendég létszám is gyarapodik ez által. Fontosnak tartom a hovatartozás erejét. Minden tagnak és támogatónak éreznie kell a figyelmet és a közös munka eredményét. Jó lenne egy tanácsadói kör. Elképzelhető, hogy üzletvezetői tanácsok birtokában Segál Viktor sem adta volna fel éttermét. Érdekes, hogy akikkel beszélgettem Viktorról azok mind ugyanazokat az észrevételeket említették, de senki nem mondta el azokat Viktornak. (én sem!) Sajnos a többség még mindig nem mer kérdezni, nehogy butábbnak vagy felkészületlennek tartsák, és még mindig előfordul, hogy akit kérdeznek, az okosabbnak tartja magát. Pedig kérdezés a tanulás útja, hiszen mindenki másban jó. Visszatérve! Nekünk nem a szövetséget, hanem a benne dolgozó fiatalokat kell megszólítanunk és mindenkit, aki érti az üzenetet. Lehetőséget és utat kell mutatni a csatlakozáshoz. Ma még nem elég az internetes oldal! Egy kicsit párt beszédnek sikerült, de talán a gondolatom így is érthető.

ikra 2010.03.02. 17:48:27

@pier01: Sajnos korábban nem olvastam ezt.

MBTBD 2010.03.04. 08:24:25

Kedves Versenyzők! Itt állnak sorban a fotók és a zsűri véleménye, de valamiért nem működik a blog tegnap óta, illetve csak nagyon ritkán. (Éjszaka is megrpóbáltuk.) Mihelyt helyrejön, tesszük ki a fotókat. Köszönjük a türelmet

marosi50 2010.03.04. 11:51:44

@MBTBD: Versenyzőkön kivül,mi is kiváncsiak vagyunk..))

mitfahrer 2010.03.04. 16:31:07

OFF

Nemrég arról értesültem, hogy a magyarországi Cora üzletlánc felvett forgalmazott portékái közé székelyföldi, többé-kevésbé kézmíves élelmiszereket, azt hiszem elsősorban lekvárokat. (Szóval a churutra még várni kell, de már ez is valami.) Ha nem tévedek, a napokban kerültek a polcokra a termékek. Ha találkoztok velük szívesen elolvasom a véleményeteket.

Köszönöm

Utolsó kommentek

  • rambo13: @inf3rno: szakácsok könyvében van egy másik verzió, az kifejezetten egy gyors módszer, csirkével... (2014.04.07. 13:50) Kakas borban (coq au vin)
  • inf3rno: Nekem ez egy kicsit sok volt még elolvasni is, nincs valami egyszerűsített recept? Kakas van, vörö... (2014.03.22. 19:13) Kakas borban (coq au vin)
  • viva.la.revolucion: "(Lásd: Kuszkusz – a hozzávaló)" ez hol merre olvasható? (2014.03.01. 22:45) Kuszkusz - az étel
  • lordjim: @MBTBD: Ó szent sznobéria! (2014.02.27. 19:49) Túrós csusza
  • HHRT 1975: Néhány napja létrehoztuk a www.websef.eu oldalt, ami az Interneten fellelhető, magyar nyelvű recep... (2014.02.21. 14:08) Mai magyar szakácsképzés
  • Utolsó 20

Címkék

alabardos (6) alain ducasse (10) alexandra (9) alma (6) andaluzia (8) angolna (8) ausztria (7) bab (8) bacher (5) bajor (5) balatoni brigitta (8) barany (19) barcelona (9) baszkfold (9) becs (12) bocuse d or (32) budai gourmet (6) burgonya (35) caldeirada (6) carbonara (8) carpaccio (8) casa moro (5) cékla (9) cerea (6) charlie trotter (6) citrom (10) cornelia poletto (6) costes (7) csalogány26 (5) császármorzsa (5) csirke (26) csokoládé (21) csúcsgasztronómia (17) cukkíni (6) cukkini (6) cukrászat (7) curry (6) czifray (41) czifray versenykurzus (33) derelye (12) desszert (9) eckart witzigmann (19) édesség (10) elverfeld (8) étteremkalauz (11) ferran adria (11) fogas (10) fokhagyma (12) főzelék (12) francia (7) frantzen es lindeberg (7) franz keller (6) fűszerek (5) gazpacho (9) gerbeaud (5) gesztenye (8) gnocchi (10) gomba (5) gordon ramsay (6) grill (6) grillezés (5) gusto (163) gyömbér (6) hagyma (7) hagyomány és evolúció (53) hagyomany es evolucio (11) hal (28) halászlé (9) halleves (12) halszósz (7) hangar 7 (65) harcsa (5) harissza (6) heston blumenthal (17) homár (7) horvath szilveszter (6) horváth szilveszter (6) húsmentes (5) huszár krisztián (8) ikarus (69) itália (8) jakabkagyló (6) japán (14) joachim koerper (5) jonnie boer (9) juhtúró (5) kacsa (9) kacsamáj (8) kagyló (5) káposzta (12) katalónia (8) kaviár (7) kecske (5) kocsonya (11) kolbász (8) közgyűlés (5) kreil vilmos (6) krémleves (10) krumplisaláta (5) lazac (7) leves (36) libamáj (16) litauszki zsolt (10) london (7) lyon (15) madrid (5) máglyarakás (6) magyar gasztronómiai egyesület (12) magyar konyha (43) magyar nemzet (120) magyar vitacikk (36) malac (6) mallorca (5) málna (6) mandula (5) marcus lindner (5) marha (10) mártás (33) martin berasategui (6) martin fauster (7) mauro colagreco (5) mge (27) michelin csillag (7) mngsz (25) molnár gábor (6) münchen (8) nápoly (6) noma (5) nyelvhal (7) olasz (5) olaszország (6) olasz konyha (9) olasz tészta (5) onyx (11) otp klub (11) pacal (13) padlizsán (18) palacsinta (12) paprika (13) paradicsom (26) párizs (11) parizs (5) parmezán (7) pascal barbot (6) pasta (5) paul bocuse (6) pecsenyelé (5) pető istván (6) pezsgő (7) pierre hermé (5) portugália (14) provence (8) pulyka (5) rainer sigg (5) rák (14) rak (5) répa (6) rizottó (11) rizs (11) roland trettl (16) róma (6) saláta (9) salzburg (58) sándor dénes (6) santi santamaria (7) san francisco (6) san sebastian (6) savanyú káposzta (6) sertés (8) sonka (11) sóska (6) spagetti (6) spanyol (10) spanyolország (5) spárga (10) sparga (5) spenót (9) süllő (11) sütőtök (7) sven elverfeld (9) szakácsképzés (6) szardella (5) szardínia (7) szarvasgomba (10) szell tamas (7) széll tamás (11) szendvics (10) szent jakab kagyló (5) szicília (7) szorbet (6) takács lajos (6) tejberizs (7) tempura (5) teszt (7) tészta (13) thaiföld (15) thierry marx (5) thomas keller (5) tintahal (5) tojás (17) tőkehal (8) tonhal (5) toszkána (8) túró (7) uborka (9) vanília (7) várvizi péter (7) vegetáriánus (17) velő (5) vietnam (9) vinaigrette (7) zeller (11) zöldmártás (5) zöldség (18) Címkefelhő